Masterclasses

Tijdens het Nederlands Bierproeffestival 2017 in de Grote Kerk zullen dagelijks diverse interessante masterclasses gegeven door echte bierkenners! Bezoekers kunnen tijdens de masterclasses meer leren over de verschillende biersoorten, het brouwproces, en mooie bier en food combinaties. Hieronder kun je lezen wanneer de masterclasses worden gegeven en waar ze over gaan:

Programma

Wil je deelnemen aan een masterclass? Tickets zijn alleen te koop op het festivalterrein bij de Mitra stand (F). Er zijn in totaal slechts 20 tot 30 plaatsen beschikbaar, afhankelijk van de masterclass. 
 

Donderdag 11 mei

18:30 – 19:15 uur: Masterclass Mitra: Bierstijlen en bier proeven

19:45 – 20:30 uur: Masterclass Kaas en Bier

20:50 – 21:35 uur: Masterclass StiBON: Bierrijping

 

Vrijdag 12 mei

17:45 – 18:30 uur: Masterclass StiBON: ‘Hoe Overleef ik een Bierfestival’

19:00 – 19:45 uur: Masterclass Mitra: Bierstijlen en bier proeven

20:15 – 21:30 uur: Masterclass Kaas en Bier

 

Zaterdagmiddag 13

13:30 – 14:15 uur: Masterclass Kaas en Bier

14:45 – 15:30 uur: Masterclass StiBON: Saté & Bier

16:00 – 16:45 uur: Masterclass Mitra: Bierstijlen en bier proeven

 

Zaterdagavond 13 mei

18:30 – 19:15 uur: Masterclass Mitra: Bierstijlen en bier proeven

19:45 – 20:30 uur: Masterclass Kaas en Bier

20:50 – 21:35 uur: Masterclass StiBON: Saté & Bier


Beschrijving Masterclasses
 

Masterclass Mitra: Hoe proeft u bier & welke stijlen zijn er allemaal?

Altijd al meer willen weten over de belangrijkste bierstijlen die Nederland rijk is of juist over hoe de verschillende aroma’s en smaken te onderscheiden zijn? Kom dan naar de interessante masterclass van Mitra waar biersommelier Anneke Staals u met veel plezier zal begeleiden op deze bijzondere ontdekkingsreis.

 

Prijs: 6 munten per persoon.

Duur: 45 min.

Wanneer: 11, 12 en 13 mei

 

 

Masterclass Kaas en Bier

Kaasspecialiste Annelies van den Ende en biersommelier en chef-kok Arvid Bergström, combineren verschillende bieren met heerlijke kazen en gerechtjes met kazen. Zoals steeds meer mensen weten vullen kaas en bier elkaar perfect aan en zijn de meest mooie combinaties te maken. Ervaar dit ook tijdens deze smakelijke Masterclass!
 
Prijs: 6 munten p.p.

Duur: 45 min.

Wanneer: 11, 12 en 13 mei

 

 

Masterclass StiBON: bierrijping

De nieuwste trend op biergebied: Het rijpen van bier. Door dit onder de juiste omstandigheden te doen, ontwikkelen bieren zich prachtig en beleeft u een geheel nieuwe smaaksensatie. Tijdens deze masterclass krijgt u alle ins & outs over het rijpen van bier, waar op gelet moet worden en uiteraard kunt u enkele vintage bieren proeven. Deze masterclass wordt verzorgd door biersommelier Bas Schampers, initiatiefnemer van de Bourgondische Bierkelder. 

 

Prijs: 6 munten p.p

Duur: 45 minuten

Wanneer: 11 mei

 

 

Masterclass StiBON: ‘Hoe Overleef ik een Bierfestival’

Bijna elk weekend wordt er wel ergens in Nederland een bierfestival georganiseerd. Zo veel bierstijlen en biersoorten, het lijkt welhaast onmogelijk om het beste uit een bierfestival te halen. Tijdens deze masterclass krijgt u van biersommelier Yu Mey Kwee tips & tricks, uiteraard onder het genot van verschillende biertjes. Met deze informatie kunt u elk bierfestival optimaal bezoeken!

 

Prijs: 4 munten p.p.

Duur: 45 min.

Wanneer: 12 mei

 

 

Masterclass StiBON: Saté & Bier

In de ene hand een saté, in de andere hand een glas bier. Vier saté gerechten uit het boek Saté & Bier (Monica Betist en Hans Tönissen) worden geserveerd met prachtige bieren. Laat u meenemen in de verrassende wereld van een slok bij een stok. Tussendoor wat theorie en sterke verhalen, maar... het is vooral proeven! Deze masterclass wordt gegeven door biersommelier Hans Tönissen.

 

Prijs: 7 munten p.p.

Duur: 45 min.

Wanneer: 13 mei

Tickets

Koop hier je online ticket voor het Nederlands Bierproeffestival 2017
Tickets bestellen